Sangerarea gingiilor nu este o boala!
Timp de citire: 1 min si 35 sec.
Daca porneste alarma anti-incendiu, o stingeti si va culcati, sau aflati unde arde?!
Sangerarea gingiilor este un simptom al unei boli, nu o boala. Ea este un semnal ca ceva nu e in regula, iar eliminarea sangerarii nu inseamna vindecarea bolii.
Multi pacienti se lasa pacaliti de ideea ca odata oprita sangerarea, folosind doar o pasta de dinti, medicul stomatolog/parodontolog ramane somer. Din pacate pentru pacienti, nu e chiar asa. Boala parodontala nu mai prezinta simptome, dar progreseaza, iar pacientul ajunge la noi, cand totul e mult mai complicat si costisitor. Suntem asaltati de cazuri disperate, in care eforturile de stabilizare parodontala sunt mari si lungi ca durata, iar rezultate foarte bune, uneori, sunt mai greu de obtinut.
Toate acestea pornesc de la o conceptie mercantila care ne spune ca doar spalatul pe dinti cu pasta X sau Y, poate trata o boala, iar doctorii se vor plictisi in cabinete asteptand pacientii. Lucrurile insa, stau cu totul diferit.
Distribuie pe:


Circa 70% din populatia adulta a Romaniei, sufera de o forma de boala gingivala sau parodontala, mai mult sau mai putin grava. Problema este ca pierderea dintilor este de circa 10 ori mai mare decat in Germania, de exemplu, unde controalele anuale sunt OBLIGATORII, iar reclamele la paste de dinti miraculoase, nu apar pe toate posturile TV.
Evident ca pasta de dinti este un element esential in prevenirea bolii parodontale, in sustinerea tratamentelor si in mentinerea rezultatelor terapiilor, dar niciodata nu va veti vindeca de parodontoza cu nicio pasta de dinti existenta pana acum in comert.
Sangerarea gingiilor este un semnal de alarma pe care organismul il activeaza sa va anunte ca aveti o problema mai grava, cum ar fi gingivita sau parodontoza. Nu „ascundeti gungoiul sub pres” eliminand sangerarea. Tratati cu maxima seriozitate problema, daca va doriti dinti si peste cativa ani. Nici nu va imaginati pretul psihologic si economic al inlocuirii tuturor dintilor, si nici nu este de dorit sa treceti prin asa ceva doar dintr-o falsa credinta, alimentata de matrapazlacuri comerciale.
Distribuie pe:

Importanta consultatiei in stabilirea tratamentului parodontal
Factorii determinanti, sunt cei care provoaca boala, iar acestia sunt tartrul subgingival (piatra) si ocluzia (felul in care dintii de sus se inchid pe dintii de jos). Factorii favorizanti sunt mai multi, printre care

Problemele nu raman doar in gura
Bacteriile patogene din gura, nu raman doar acolo. Studii aprofundate au demonstrat existenţa unei puternice legături între bolile cardiace şi boala parodontală, cu toate acestea mecanismul prin care bacteriile parodontale acţionează asupra sănătăţii inimii nu au fost încă pe deplin elucidate…