Peri-Implantita – Trei acțiuni concrete ca să amâni dacă ești în vacanță?

Timp de citire: 1 min. si 10 sec. –  Articol din categoria: Peri implantita

Simți că ceva nu este în regulă cu implanturile tale, dar nu este cel mai bun moment să-ți faci o programare?

Iată, în continuare, 3 sugestii de acțiuni utile pe care le poți face înainte să ajungi la doctor, date de Prof. Stefano Parma Benfenati, pentru întarzia distrucția osoasa în cazul de peri implantită.

Distribuie pe:

Stim cu totii ca problemele dentare au obiceiul sa apara in cele mai nepotrivite momente: sarbatori, vacante, proiecte personale importante sau perioade infernale la serviciu. Problemele implanturilor, precum mucozita si peri-implantita, nu fac exceptie.

Exista cateva recomandari care v-ar ajuta, pana sa ajungeti la medic, sa incetiniti procesele de avansare a bolii si facilitati tratamentul. Iata care sunt acestea:

  1. Sporiti igiena orala domiciliara prin achizitionarea unui dus bucal. – Desi sa aveti un dus bucal este obligatoriu daca aveti implanturi, multi pacienti nu au primit aceasta indicatie la inserarea implanturilor. Acest aparat, are rolul sa curete de resturi alimentare, spatiile in care periuta de dinti nu ajunge, reducand astfel riscul formarii conditiilor propice pentru PERI IMPLANTITA si MUCOZITA.
  2. Folositi dusul bucal cu apa oxigenata 3% – Utilizarea dusului bucal de doua ori pe zi cu apa de robinet, are ca scop indepartarea resturilor alimentare din spatiile inccesibile prin forta jetului intermitent. Folosind, dupa utilizarea normala, si 50ml de apa oxigenata in zona implanturilor, dusul bucal injecteaza acest agent antibacterian in spatiile afectate de posibila peri-implantita. Chiar daca nu aveti un diagnostic cert de peri implantita sau mucozita, acest procedeu nu dauneaza daca este efectuat o data la doua zile timp de maxim doua saptamani. Imediat dupa folosire, clatiti cu apa de robinet de mai multe ori.

FOLOSESTE ACESTE INDICATII PENTRU A AMANA VIZITA LA MEDIC CU MAXIM 2-3 SAPTAMANI

PERI-IMPLANTITA SE TRATEAZA  DE CATRE MEDICI STOMATOLOGI EXPERTT

PROGRAMEAZA-TE IMEDIAT LA 021 2111302 CHIAR DACA CONSULTATIA VA AVEA LOC MAI TARZIU

Distribuie pe:

 

3.  Aplicati gel cu clorhexidina 0,5% – Gasiti aproape in orice farmacie un gel cu clorhexidina care aplicat pe gingie  in zona implanturilor mentine controlul asupra dezvoltarii coloniilor bacteriene si avansarea rapida a peri implantitei sau mucozitei. Aceast rezultat este unul temporar, intrucat ele vor continua sa prolifereze in zonele mai profunde, acolo unde gelul nu ajunge, ca urmare nu face efect.

DACA E PREA TARZIU SAU PREA DEVREME PENTRU A TE PROGRAMA TELEFONIC, FA-O SIMPLU ONLINE

    Color Skin

    Nav Mode