IMPLANT DENTAR – REALITĂȚI NEPOVESTITE

Timp de citire: 3 min. si 30 sec.

Cum ar fi dacă pacienții s-ar întreba cât de competent este medicul care îl opereaza și cine validează această competență?

Este binecunoscut faptul că majoritatea pacienților merg la medic pe recomandări ale prietenilor, rudelor, colegilor, sau cunostințelor în general, iar asta este uneori o alegere foarte puțin inspirată.

Implanturi de top
Carusi si Zuchi Dentalevo
DSC_5845

Distribuie pe:

 

Rata peri-implantitelor (boala implanturilor dentare) a crescut la nivel de “pandemie” în ultimii ani. Acest lucru se intamplă, în general, din patru motive. Vi le vom enumera în ordinea crescătoare a impactului asupra pacientului:

  1. Penetrarea în piață a unor implanturi neconforme și propuse pacientilor, în mod non-etic.  Sunt înca mulți medici care insereaza implanturi de proveniența ambiguă, facute de firme aparute peste noapte
  2. Boli de care pacientul suferă sau vicii la care nu poate să renunțe. Există forme de diabet, alte boli sistemice  sau deficiențe de integrare a unor minerale, care afectează implantul dentar. Fumatul și consumul de alcool excesiv sunt unele dintre viciile capitale pentru implantul dentar.
  3. Lipsa unui program de mentenanță urmat cu disciplină. De multe ori pacientului nu îi sunt propuse planuri de întreținere a implanturilor și lucrărilor dentare, ca și condiție obligatorie la semnarea planului de tratament. Acest lucru duce la instaurarea unor mici probleme  care in timp devin extrem de mari.
  4. Lipsa competenței medicale (experienței si expertizei) validate de rezultate. Cauza principală a acestei explozii de cazuri de peri implantită este expertiza medicală recomandată de cumnatul, colega sau prietenul si nu de organisme de validare precum Academii si Institute, prin participarea medicului in cauza, la programe de educație medicală continua valoroase si de lunga durată. Unii medici își construiesc expertiza  la conferințe sau cursuri de o zi, organizate de producătorii de materiale și echipamente, iar acest tip de cunoaștere nu este cea mai aprofundată.

Alegerile soluțiilor de tratament protetic și tehnica chirurgicală potrivite,  sunt cei mai importanți factori generatori de succes în inserarea de implant dentar. Cunostințele aprofundate și experiența dobândită lucrând alături de experți (și nu experimentând singur pe pacient) sunt secretele unui rezultat cât mai predictibil și de durată.

Distribuie pe:

Este normal să apară problemele dacă pacientul este încurajat de reclame să aleagă competența după recomandări ale unor persoane neavizate iar întrebările principale sunt legate de preț și discount.

Noi incurajăm pacientul sa aleagă planul de tratament elaborat de experți cu expertiza verificată si validată, costurile fiind surprinzator de asemănătoare cu celelalte din piața.

Avantajul incontestabil este costul foarte mic pe termen lung, prin stabilitatea implanturilor și a dinților care nu vor crea probleme in viitor.

Doctor Zuchi Profesor Master ROMA

Dr. Andrei Zuchi - Profesor Asociat la Masterul de Implantologie al Universitatii G. Marconi din Roma

Desfasurat la Istituto Stomatologico Toscano din Versiglia

Programează simplu o consultație la 021 2111302 sau prin formularul online

    Color Skin

    Nav Mode