CUM ARATĂ TRATAMENTUL COMPLET ÎNTR-O CLINICĂ DE PARODONTOLOGIE?

DACĂ AI FOST VREODATĂ DIAGNOSTICAT CU BOALĂ PARODONTALĂ SAU SUSPECTEZI CĂ ESTI BOLNAV

TE VA AJUTA SĂ CITEȘTI INTEGRAL ACEST ARTICOL.

Timp de citire: 3 min 50 sec

Dacă în articolul trecut vă spuneam că am creat un mediu de creștere a compețentelor medicale la nivel de performanță greu de întalnit în Europa, alături de profesori de la universitați celebre ale lumii, Prof. Stefano Parma Benfenati si Prof. Giorgio Carusi, astăzi aș vrea sa vă spun câteva lucruri, pe întelesul oricui, despre etapele de tratament ale parodontozei și tratamentul parodontozei cu laser.

Citiți acest articol pentru că sunteți în căutare de soluții pentru o “paradontoză” deja diagnosticată, suspectați că sunteți bolnav sau stiți pe cineva în situația asta și vreți să-l ajutați? În oricare dintre cazuri, ați ales articolul potrivit.

În continuare o să primiți cele mai importante detalii care vă ajută să luați decizia de tratament potrivită și imediată, inclusiv pașii de urmat.

Distribuie pe:

Înainte de orice aș vrea să știți care sunt aparatele care au eficiență demonstrată, științific și practic, în tratamentul parodontozei. Acestea sunt, fără umbră de îndoială, aparatele de detartraj cu ultrasunete, generatoarele de ozon (ozonoterapia) și laserele cu software personalizat pentru această temută maladie.

tratament parodontoza laser
Detartraj subgingival cu injectie de agent antibacterian

Aparatele care promit efecte miraculoase sunt pure invenții de marketing ce ajută pacientul doar prin efect asupra subconștientului (efect Placebo).

CA ORICE BOALĂ, PARODONTOZA RĂSPUNDE MAI BINE TRATAMENTELOR DACĂ ESTE TRATATĂ ÎN FAZE INCIPIENTE

Programează-te simplu la o consultație la 021 2111302 sau completează formularul din josul paginii și te sunăm noi

Costul unei consultații competente complete este de 170 de lei dar măcar știi cum stai

Abordarea inițială a  tratamentelor parodontozei este întotdeauna ne-chirurgicală. Aceasta, dacă se bazează pe un protocol serios și nu doar pe terapii aplicate aleatoriu, poate rezolva o bună parte din problemă, dacă nu chiar pe toată.

Perioevo 2.0 este unul dintre protocoalele de tratament serioase, cu rezultate excelente, pozitive, documentate și validate de o experiență de sute de tratamente anual.

Distribuie pe:

După tratamentul ne-chirurgical urmează o etapă de evaluare de circa 30 de zile, deoarece organismul are nevoie de perioada sa de regenerare. După controlul programat la 30 de zile, se decide dacă, se continua cu tratamentul chirurgical, acolo unde rezultatele nu sunt pe deplin satisfacatoare, așa încât să fie eliminate toate pungile parodontale, sau alte situații de risc pentru dinti.

Odată stabilizat, pacientul este considerat sănătos din punct de vedere parodontal. Asta nu înseamna că premizele care au creat boala în trecut nu o vor recrea și în viitor. Astfel, continuarea tratamentului include intervenții asupra cauzelor iar etapa finală este întotdeauna cea de estetică și sigilare gingivală, nu doar tratamentul parodontozei cu laser.

Prof. Carusi Giorgio curs Dentalevo
Prof. Carusi Giorgio - Dentalevo
IMG_7725

CAUZELE BOLII PARODONTALE NU SUNT GENETICE

Genetica marchează o predispoziție în a contracta boala, însă fară aportul plăcii bacteriene sau, mai rar, a traumei masticatorii, boala NU se manifesta. tratament parodontoza laser

Pentru ca boala parodontală să apară, este absolut nevoie de o conditie: placă bacteriană mineralizată, numită generic TARTRU.

Fără tartru parodontoza nu se declanșează, însă odată declanșată, aceasta poate continua și în absența tartrului. Ca urmare, dupa ce v-ați îmbonăvit, nu este suficientă doar îndepartarea tartrului, o condiție esențială este însă mentenanța de după tratament. Astfel, un pacient care a avut parodontoză, trebuie să vadă medicul curant o dată la trei luni, pentru mulți ani după ce a fost tratat de parodontoza cu laser și alte metode. tratament parodontoza laser

Pașii necesari unui tratament parodontal complet sunt:

  1. Terapia ne-chirurgicală și educarea pacientului în menținerea igienei specifice bolii, tratamentul parodontozei cu laser;

  2. Terapia chirurgicală rezectivă și reconstructivă. Aceasta are rolul să elimine toate sursele de infecție subgingivală, să relipească gingia inflamată de dinte, asa încât să nu mai fie posibilă infiltrarea bacteriană, și să reconstruiască, măcar parțial, țesutul osos pierdut;

  3. Terapia estetică gingivală. Odată cu dezinflamarea gingiei după tratament, aceasta dezgolește și mai mult dintele făcându-l să pară mai lung și mai fragil;

  4. Programul de mentenanță.

Fără parcurgerea tutuor pașilor descriși, abordarea este superficială și rezultate doar pe termen scurt.

Competențele medicale necesare unei asemenea abordări nu se regăsesc la acelasi medic. Ca urmare, tratamentul serios al parodontozei trebuie făcut în echipă, și nu de către un “medic orchestră”. tratament parodontoza laser

Costul unei abordări terapeutice, precum cea descrisă, variază între cateva sute și cateva mii de euro pentru toți dinții, depinde de starea de degradare a tesuturilor parodontale.

Distribuie pe:

PROGRAMEAZĂ-TE ORICÂND, COMPLETÂND FORMULARUL

Te sunăm pentru confirmare între 09:00 – 21:00.

    Color Skin

    Nav Mode