PARODONTOZA - 5 Beneficii majore daca te tratezi acum

Timp de citire: 2 min si 25 sec.

Suntem deja in cel de-al cincilea an de studii privind impactul bolii parodontale asupra sanatatii generale si a vietii sociale. Am implicat specialisti din diferite domenii, de la psihologie si sociologie si pana la cardiologie si estetica faciala. Am citit si analizat diferite studii dar am intrebat si pacientii care s-au tratat la noi, care sunt top trei beneficii pe care considera ca le-au obtinut tratandu-se de aceasta boala?

In concluzie am intocmit un clasament al beneficiilor din perspectiva specialistilor dar si a pacientilor. In timp ce specialistii incadreaza mai mult beneficiile in segmentul de sanatate si interactiune sociala, pacientii apreciaza mai mult impactul psihologic personal.

Distribuie pe:

Primele 5 beneficii conform analizei noastre, sunt:

 1. Sentimentul de sanatate orala. Desi, la prima vedere, pare nesemnificativ , sentimentul ca avem in gura ceva de natura infectioasa, este cel care domina constiinta noastra si ne face sa ne ingrijoram si sa ne rusinam, in acelasi timp. El este o motivatie puternica sa mergem la doctor dar si o mare usurare cand scapam de aceasta grija.
 2. Restabilirea increderii data de un zambet sanatos.  Multi pacienti evita sa se apropie de oamenii dragi sau sa vorbeasca in vecinatatea lor pentru ca stiu ca le miroase respiratia sau se tem sa-i infecteze.
 3. Rezolvarea prin solutii protetice estetice sau pastrarea dintilor naturali. Imaginea protezei bunicii din paharul de la capul patului a determinat multi pacienti sa actioneze si sa scape de aceasta perspectiva.
 4. Costul mult mai redus. Desi pentru multi pacienti tratamentul parodontozei constituti o cheltuiala destul de mare, cand au pus in balanta cat i-ar fi costat sa-si refaca dintii in loc sa-i salveze pe cei naturali, au inteles ce beneficiu reprezinta vizita precoce la specialistul parodontolog si decizia imediata de tratament.
 5. Reducerea riscului cardiovascular. O buna parte dintre pacientii cu probleme cardiovasculare, au obtinut rezultate mai bune la analizele ulteriore tratamentului parodontal. Nu este insa cert daca acest lucru se datoreaza noilor bune obiceiuri privind alimentatia, miscarea si respiratia, instaurate odata cu tratamentul parodontal, eliminarea infectiei sau hazardului.

Este clar ca trebuie sa te hotarasti daca ai un diagnostic cert sau daca ai macar un minim dubiu privind sanatatea ta parodontala. Primele semne sunt, sangerarea gingiilor la periaj si retractia gingiei de pe dinti, facandu-i sa para mai lungi.

Pretul pe care va trebui sa-l platesti daca astepti prea mult, sunt chiar dintii tai!

Distribuie pe:

PROGRAMEAZA-TE SIMPLU!

CU CAT ESTE MAI LA INCEPUT, PARODONTOZA ESTE MAI USOR DE TRATAT

  Nu orice protocol de tratament poate fi reusit in tratament paradontoza. Uneori ratele de succes sunt slabe in acest tratament Paradontoza este o boala care da batai decap medicilor stomatologi generalisti. E nevoie de supraspecializari repetate pentru un rezultat bun.

  PROGRAMARE (2)

  CAT COSTA TRATAMENTUL PARODONTOZEI?

  Cea mai des intalnita intrebare privitoare la tratamentul bolii parodontale este cea privitoare la pret. Desigur ca aceasta intrebare este indreptatita, intrucat, cei mai multi dintre noi, traiesc momente dificile, iar veniturile mici ajung cu greu pentru

  enrico_marcon_zuchi_andrei_doctor

  DE CE CAD DINTII DE LA UN INCEPUT DE PARODONTOZA?

  Celor mai multi pacienti li se spune ca au „Inceput De Parodontoza„, iar ei continua sa creada ca evolutia bolii e lenta si ca „ar trebui” sa se hotarasca sa caute un specialist. Evident ca nu o vor face in scurt timp ci doar determinati de manifestari acute ale bolii: durere, sangerari abundente, miros fetid al respiratiei.

  IMPORTANTA CONSULTATIEI IN STABILIREA TRATAMENTULUI PARODONTAL

  Care sunt cauzele care determina boala parodontala?  Se poate trata paradontoza? Cat ma costa un tratament parodontal? Acestea sunt cele mai frecvente intrebari pe care ni le pun pacientii sau cititorii nostri, insa ca sa raspundem corect…

  Color Skin

  Nav Mode