5 secrete ale succesului in implantologia dentara

Timp de citire: 3 min si 25 sec.                                      Articol din categoria: Implant dentar pret

De ce unii medici reusesc sa depaseasca media succeselor in inserarea chirurgicala de implanturi dentare iar altii nu reusesc nici macar sa se incadreze in ea?

Pentru ca studiul si experienta le-a sugerat cateva secrete profesionale fara de care aceste performante n-ar fi posibile. Desigur ca nu ne-am propus sa divulgam cele mai intime dintre secretele implantologiei de succes, iar asta pentru ca, pe de o parte, sunt foarte tehnice si nu le-ati intelege, iar pe de alta parte, pentru ca platim anual mii de euro pe cursuri si pierdem sute de ore studiind. Va vom spune cele mai de impact „trucuri” care pot schimba soarta unei interventii de inserarea a unui implant dentar. Acestea sunt, in ordinea cronologica a desfasurarii lor, urmatoarele:

Ajuta-ti prietenii sa aleaga in cunostinta de cauza

Oricine decide sa-si reconstruiasca dantura pe implant dentar, are nevoie sa stie aceste criterii

Distribuie pe:

1. Evaluarea osoasa 

Cea mai comuna greseala de evaluare a cantitatii si calitatii osoase necesare inserarii implanturilor se face datorita unei insuficiente informari prealabile. Din dorinta de a economisi, si a vinde un implant cat mai ieftin, medicii nu sugereaza pacientului o tomografie digitala. Aceasta ar permite atat obtinerea de date privind forma si grosimea osului, cat si elemente de densitate osoasa. O evaluare corecta se face doar avand aceste informatii, iar de aceasta depinde intr-o buna proportie reusita interventiei si rezistenta implantului in timp.

2. Dimensiunea implantului dentar inserat

„Bigger is better” zic americanii, iar asta se verifica si in implantologie. Daca medicul tau va pune un implant cat mai mare, respectand rapoartele dintre dimensiunea surubului si cea a osului de suport, vei avea mai multe sanse de succes pe termen mediu si lung. Cu cat suprafata de contact intre implanul dentar si os e mai mare, cu atat acesta este mai stabil, asigurand o mai mare rezistenta in timp.

3. Angulatia axei de inserare a implantului

Uneori, cantitatea de os la dispozitia medicului, este insuficienta pentru a introduce un implant intr-o incidenta corecta , ca sa poata suporta fortele transmise acestuia din coroana dentara. In aceste cazuri, sunt indicate manopere de manipulare osoasa sau augmentare ghidata, decat inserarea implantului intr-un unghi atipic. Acesta, cu unele mici exceptii, nu trebuie sa fie mai angulat de maxim 25 de grade. In cazul molarilor, angulatia periculoasa aste de peste 15 grade.

4. Racirea osului in timpul forarii

Ce se intampla atunci cand osul se supraincalzeste cu doar 4 grade? Timpii de osteointegrare cresc cu 6 luni. Daca supraincalzirea e superioara, atunci implantul se va pierde iremediabil. Pe langa frezele noi, bine ascutite, este necesara racierea cu ser fiziologic in timpul interventiei. Medicii care nu o fac, supun pacientul la riscuri inutile, care se vor rasfrange asupra rezultatului final.

5. Evitarea contactului intre mucoasa gingivala si implant in timpul inserarii

Este necesara o atentie deosebita a medicului la inserarea implantului in alveola implantara. De multe ori acesta, intra in contact cu lamboul gingival, infestandu-i-se suprafata cu celule specifice tesuturilor moi. Intrucat aceste celule se inmultesc mai repede decat cele osoase, legatura dinte implant si os, va fi una compromisa pe anumite suprafete de acesta proliferare celulara.

Acestea sunt doar cateva dintre cele mai importante secrete de urmarit in timpul unei interventii chirugicale de inserare a implanturilor dentare. Succesul acestui tip de tratament este determinat de atentia pe care medicul implantolog o da detaliilor de genul acesta. Ele presupun o buna pregatire profesionala si o experienta practica la fel de buna. din acest motiv, implantologie se invanta de la si impreuna cu un mentor, iar tehnicile se dobandendesc ca urmare a lucrului in echipa si nu experimentand pe oameni.

  Citeste si despre

  Conxiune_implant_premium_dentalevo

  Garantie implant dentar – Intre mit si adevar

  Oare Institutul National de Statistica stie procentul romanilor carora le place sa stie adevarul si celor carora le place sa fie mintiti frumos? Se pare insa, ca au inteles aceasta pondere, agentiile de marketing si publicitate ale clinicilor ce-si fac reclama pe internet.

  Cum stau lucrurile in realitate? Va vom explica realitatea noastra. Adica adevarul din … … implant dentar pret

  treponema_denticola-parodontoza

  Paradontoza – Cine este responsabil

  In gura fiecaruia dintre noi traiesc circa 50 de miliarde ( 50.000 de milioane) de bacterii, rolul lor fiind in general pozitiv. In anumite conditii, unele dintre acestea sufera modificari ce le fac sa devina patogene, adica pot provoaca boli precum boala parodontala. De obicei, aceste bacterii sunt sensibile la unul sau mai multe antibiotice insa, coloniile bacteriene din pungile parodontal…

  Leave a Reply

  This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

  Color Skin

  Nav Mode