Studiu privind impactul dusului bucal in boala parodontala

“S-au ales 70 de pacienti si s-au impartit in doua grupuri de cate 35 barbati si femei, cu nivel evolutiv al bolii, obiceiuri alimentare si de viata asemanatoare. Le-au fost aplicate aceleasi scheme terapeutice si acelasi numar de vizite de control cu igienizarea profesionala aferenta.

Unui singur grup le-a fost recomandata, inmanat aparatul WP 100 ( www.Oralfarm.ro ) si facut instructajul asupra folosirii dusului bucal in igiena zilnica, timp de 3 luni cu 3 litri de apa de gura cu clorhexidina, alternativ cu apa de la robinet.

La vizitele se control succesive, personalul medical nu a fost instiintat privitor carui grup apartine pacientul evaluat. S-a constatat o imbunatatire semnificativa a conditiilor gingivale si parodontale a pacientilor care au folosit dusul bucal. La nici unul dintre pacientii evaluati care au folosit dusul bucal, nu a existat vreun semn de recidiva cum ar fi gingii inflamate sau accentuarea mobilitatii dentare. La grupul care nu a folosit dusul bucal semne ale recidivei s-au semnalat la 7 pacienti (intervenind ulterior cu o noua terapie), adica 20% dintre acestia.” Dr. Andrei Zuchi

Color Skin

Nav Mode