Periuta de dinti electrica vs. Periuta de dinti manuala

În ultima vreme suntem tentați să achiziționăm cele mai noi gadget-uri pentru a ne face viața de zi cu zi mai ușoară și placută. De multe ori suntem insuficient de informați asupra avantajelor și dezvantajelor acestor produse și le utilizăm doar pentru că sunt nou apărute. Desigur, ca multe dintre produsele din generațiile noi sunt cu mult mai performante decât cele clasice, insa nu chiar toate.

De multe ori vă uitați prin rafturile magazinelor și vă întrebați ce periuță de dinți să alegeți: una manuală sau una electrică. Am facut o analiza pentru dumnevoastră  care sa vă ajute să alegeti periuța potrivită.

În primul rând, cu toții ne ridicăm mai întâi problema PREȚULUI.

Periuța manuală este mai ieftină (până în 40 lei), pe când periuța electrică este mai scumpă la început, însă ulterior, prețul se echilibreaza cu cel al periuței manuale întrucât necesită doar schimbarea capului activ.  In plus, este mult mai eficienta.

Din punct de vedele al MODULUI DE UTILIZARE, periuța manuală necesită o mai bună dexteritate întrucât tehnica corectă de periaj presupune efectuarea unor mișcări de vibrație combinate cu mișcări de rotație. Efectuată incorect și cu brutalitate, mișcarea poate cauza uzarea smalțului și leziuni ale gingiei.

Ca avantaj al utilizării acestui tip de periuță este faptul că atât dumneavoastră cât și copilul dumneavoastră vă puteți perfecționa dexteritatea.

Periuța electrică, însă, este mai ușor de folosit: trebuie doar mișcată pe suprafețele dentare, ea rotindu-se și vibrând automat. Este în special indicată celor ce nu reușesc să-și însușească tehnica corectă de periaj, realizând un periaj superficial sau agresiv ce afectează sănătatea dinților și gingiilor sau celor ce suferă de afecțiuni ce influențează dexteritatea și abilitatea de coordonare a mișcărilor . De asemenea, periuța electrică este de mare ajutor purtătorilor de aparate ortodontice întrucât igienizarea se face mai ușor.

Să nu uităm că trăim în secolul vitezei iar TIMPUL este foarte important pentru noi. Un periaj manual durează în medie 5 minute pe când un periaj electric durează 2 minute.

De asemenea, un alt factor demn de luat în calcul este PORTABILITATEA. În acest sens, periuța manuală este mică și mai ușor de transportat, pe când periuța electrică este mai voluminoasă și există tentația să o “uitați” când mergeți în vacanță.

Ținând cont de sfaturile noastre, de recomandările medicului dumneavoastră stomatolog precum și de preferințele personale, puteți să alegeți o periuță perfectă pentru dumneavoastră.

Indiferent că alegeți una manuală sau electrică, nu uitați să o schimbați o dată la trei luni și să vă periați cu grijă și rigurozitate dinții de minim două ori pe zi!

Color Skin

Nav Mode