Peri-Implantita sau boala implanturilor dentare

Timp de citire: 1 min 40 sec

Implanturile dentare puse cu sutele de mii, in ultimii ani, au inceput sa se imbolnaveasca.
Peri-implantita apare atat de des, incat acest fenomen este numit in unele tari, tsunami-ul stomatologiei.

Explozia implantologiei dentare la nivel mondial, a adus cu sine si cea de-a doua nota de plata pentru pacienti, imbolnavirea implanturilor si pierderea lor. Nici Romania nu a scapat neatinsa de acest flagel. Implanturile ieftine de calitate proasta, tehnicile chirurgicale si protetice defectuoase, sunt doar o parte dintre factorii care genereaza aceasta boala. Cel mai mare impact insa, il are lipsa de “follow up”, adica lipsa unui plan de mentenanta riguros, comunicat, acceptat si efectuat asa cum se impune in cazurile unor solutii de tratament atat de complexe, precum lucrarile dentare pe implanturi.

Distribuie pe:

Pasaport_pacient_dentalevo
Dr. Zuchi Andrei
Radiologie, Radiografii panoramice si CT-uri

Implantul NU doare, pentru ca nu are nervi. Acest lucru determina pacientul sa amane vizita la dentist chiar daca are unele semnale ca ceva nu este in regula. Aceste semnale sunt de obicei asemanatoare cu cele ale parodontozei – sangerare gingivala, supurare, inflamarea si inrosirea gingiei sau aparitia la vedere a unor parti a implantului, mai mult sau mai putin expuse. Pierderea implanturilor ca urmare a peri-implantitei creaza defecte osoase greu de regenerat pentru a putea fi inserate alte implanturi. Astfel solutia finala raman protezele mobile, foarte greu de suportat.

Incurajam pacientii sa solicite o consultatie pentru a evalua statusul implanturilor lor, si stadiul bolii peri-implantare daca aceasta exista.

Ca orice patologie, luata in pripa, se trateaza mai usor si cu mai putin disconfort pentru pacient.

Programeaza-te simplu la 021 2111302 sau online in josul paginii

Distribuie pe:

Exista deja protocoale de tratament eficace, dar comunitatea medicala internationala cauta in continuare solutii cu rezultate predictibile, intrucat tot ce s-a facut pana azi, nu se bazeaza pe evidenta stiintifica ci pe evidenta clinica. Adica se folosesc metodici, coduri de bune practici, asemanatoare cu cele din parodontologie, unde experienta clinica este mult mai mare.

Pentru a obtine rezultate cu adevarat semnificative, Dentalevo foloseste un protocol mixt, nechirurgical si/sau chirurgical minim invaziv, ideat in SUA si utilizat cu succes in mai multe tari ale lumii.

    MAI CITESTE DESPRE PERI-IMPLANTITA

    implant_dentar_dentalevo
    PERI-IMPLANTITA  –  Ce pot face pana ajung la medic?

    Ai vazut ca ceva nu este in regula dar nu este cel mai bun moment sa-ti faci  o programare? Iata 3 lucruri utile pe care le poti face inainte sa te ajungi la doctor…

    Color Skin

    Nav Mode