PARODONTOZA - Cine poate oferi tratamentul complet?

Timp de citire: 3 min 50 sec

Daca in articolul trecut va spuneam ca am creat un mediu de crestere a competentelor medicale la nivel de performanta greu de intalnit in Europa, alaturi de profesori de la universitati celebre ale lumii, astazi as vrea sa va spun cateva lucruri, pe intelesul oricui, despre etapele de tratament ale parodontozei.

Cititi acest articol pentru ca sunteti in cautare de solutii pentru o “paradontoza” deja diagnosticata, suspectati ca sunteti bolnav sau stiti pe cineva in situatia asta si vreti sa-l ajutati? In oricare dintre cazuri, ati ales articolul potrivit.

In continuare o sa va dau cele mai importante detalii care va ajuta sa luati decizia de tratament potrivita si imediata, inclusiv preturile aproximative.

Distribuie pe:

Inainte de orice as vrea sa stiti care sunt aparatele care au eficienta demonstrata, stiintific si practic, in tratamentul parodontozei. Acestea sunt, fara umbra de indoiala, detartrajele cu ultrasunete, generatoarele de ozon (ozonoterapia) si laserele cu software personalizat pentru aceasta temuta maladie.

tratament parodontoza laser
Detartraj subgingival cu injectie de agent antibacterian

Aparatele care promit efecte miraculoase sunt pure inventii de marketing ce ajuta pacientul doar prin efect asupra subconstientului (efect Placebo).

CA ORICE BOALA, PARODONTOZA RASPUNDE MAI BINE TRATAMENTELOR DACA ESTE TRATATA IN FAZE INCIPIENTE

Programeaza-te simplu la 021 2111302 sau completeaza formularul din josul paginii si te sunam noi.

Abordarea initiala a  tratamentelor este intotdeauna ne-chirurgicala. Aceasta, daca se bazeaza pe un protocol serios si nu doar pe terapii aplicate aleatoriu, poate rezolva o buna parte din problema, daca nu chiar pe toata. Perioevo 2.0 este unul dintre protocoalele de tratament noi si serioase, cu rezultate documentate in cei trei ani de cand a aparut si cu o experienta a sute de tratamente anual.

Distribuie pe:

Dupa tratamentul ne-chirurgical urmeaza o etapa de evaluare de aproximativ 30 de zile deoarece organismul are nevoie de perioada sa de regenerare. Dupa controlul programat la 30 de zile, se decide daca se continua cu tratamentul chirurgical, acolo unde rezultatele nu sunt pe deplin satisfacatoare, asa incat sa fie eliminate toate pungile parodontale.

Odata stabilizat, pacientul este considerat sanatos din punct de vedere parodontal. Asta nu inseamna ca premizele care au creat boala in trecut nu o vor recrea si in viitor. Astfel,  continuarea tratamentului include interventii asupra cauzelor iar etapa finala este intotdeauna cea de estetica gingivala.

Prof. Carusi Giorgio curs Dentalevo
Prof. Carusi Giorgio - Dentalevo
IMG_7725

CAUZELE BOLII PARODONTALE NU SUNT GENETICE

Genetica marcheaza o predispozitie in a contracta boala, insa fara aportul tartrului sau a traumei masticatiei, boala NU se manifesta.

Pentru ca boala parodontala sa apara, este absolut nevoie de o conditie: placa bacteriana mineralizata, numita generic TARTRU.

Fara tartru parodontoza nu se declanseaza, insa odata declansata, aceasta poate continua si in absenta tartrului. Ca urmare, dupa ce v-ati imbonavit, nu este suficienta doar indepartarea tartrului, insa este o conditie esentiala in mentenanta de dupa tratament. Astfel, un pacient care a avut parodontoza, trebuie sa vada medicul curant o data la trei luni, pentru multi ani dupa ce a fost tratat.

Pasii necesari unui tratament parodontal complet sunt:

  1. Terapia ne-chirurgicala si educarea pacientului in mentinerea igienei specifice bolii;
  2. Terapia chirurgicala rezenctiva si reconstructiva. Aceasta are rolul sa elimine toate sursele de infectie subgingivala, sa relipeasca gingia inflamata de dinte, asa incat sa nu mai fie posibila infiltrarea bacteriana, si sa reconstruiasca, macar partial, tesutul osos pierdut;
  3. Terapia estetica gingivala. Odata cu dezinflamarea gingiei dupa tratament, aceasta dezgoleste si mai mult dintele facandu-l sa para mai lung si mai fragil;
  4. Programul de mentenanta.

Fara parcurgerea tutuor pasilor sugerati, abordarea este superficiala si rezultatele nesatisfacatoare.

Competentele medicale necesare unei asemenea abordari nu se regasesc deseori la acelasi medic. Ca urmare, tratamentul serios al parodontozei trebuie facut in echipa, nu individual.

Costul unei abordari parodontale, precum cea descrisa, variaza intre 1000 si 2000 de euro pentru toti dintii.

Distribuie pe:

PROGRAMEAZA-TE 24/7 COMPLETAND FORMULARUL

Te sunam pentru confirmare intre 09:00 – 21:00.