Parodontoza - Cine e responsabil?

Timp de citire: 2 min si 15 sec.

In gura fiecaruia dintre noi traiesc circa 50 de miliarde ( 50.000 de milioane) de bacterii, rolul lor fiind in general pozitiv. In anumite conditii, unele dintre acestea sufera modificari ce le fac sa devina patogene, adica pot provoaca boli precum boala parodontala. De obicei, aceste bacterii sunt sensibile la unul sau mai multe antibiotice insa, coloniile bacteriene din pungile parodontale, nu se constituie dintr-o singura specie iar spectrul antibiotic al medicamentului nu le poate distruge pe toate.

Putem determina agresivitatea culturilor bacteriene printr-o analiza de tesut din cele mai adanci pungi (costul unei analize este de 150 de lei). Astfel, se poate evalua, cu o oarecare certitudine, daca putem folosi un antibiotic tintit pe sursa problemei sau este necesara folosirea unuia de spectru larg (mai toxic pentru organism).

„In cadrul protocolului terapeutic Perioevo avem integrata acesasta analiza atat de necesara unui tratament parodontal modern.”

treponema-denticola-parodontoza1

In topul actiunii patogene se afla „Treponema denticola” o bacterie spirocheta  foarte greu de combatut atunci cand colonizeaza spatii greu accesibile cum sunt pungile parodontale. Astfel fara indepartarea chirugicala a tesutului infectat si decontaminarea cu substante bactericide cu aplicatie locala, doar cu antibiotice pe cale orala, rezultatele sunt nesemnificative.

Exista o in literatura recenta, date despre ierarhizarea speciilor bacteriene care provoaca boala parodontala, ca urmare si abordarea tratamentului difera, de la caz la caz, si in functie de aceste aspecte.

Folosirea unor analize care releva responsabilul de fapt al infectiei parodontale (sau cel mai patogen dintre germeni), este o masura cat se poate de utila pentru un tratament eficient, fara daune colaterale aduse organismului de scheme antibiotice cu toxicitate crescuta si eficacitate mica.

E SIMPLU !

PROGRAMEAZA-TE PENTRU O CONSULTATIE DE SPECIALITATE

O poti face la telefon 021 2111302 sau 0723 573703 zilnic, de luni pana vineri, intre orele 10:00 – 20:00

CITESTE SI

Laser red 1

SECRETUL DIN SPATELE TRATAMENTULUI PARODONTOZEI CU LASER

In spatele acestor tehnologii sta intotdeauna omul care le foloseste, motiv pentru care este mult mai importanta pregatirea de exceptie a utilizatorului decat cumpararea unui LASER, poate chiar cu bani europeni.

familia-dentalevo

CUM PREVII PARODONTOZA DACA AI ANTECEDENTE IN FAMILIE?

Parodontoza este o boala genetica? Nu chiar! Cea mai folosita scuza pentru a justifica impotenta unor medici in fata bolii este componenta ei genetica. Exista, desigur, o predispozitie a persoanelor care au antecedente in familie, sa faca aceasta boala…

Color Skin

Nav Mode