ÎNGRIJIREA LUCRARILOR DENTARE PE IMPLANTURI

Timp de citire 2 min. 10 sec.

Mai rau decat pierderea implanturilor ce mi se poate intampla? Mai nimic, se mai intampla si altora, dar nu noua. De-asta peri implantita se mai numeste si “tzunami-ul implantologiei”.

Odată inserate implanturile şi confecţionată coroana sau puntea, sunteţi posesorii unei “proteze” ce are nevoie de întreţinere specială. Implantul, fiind o piesa metalică nu are nerv, ca urmare nu doare chiar dacă ceva nu merge aşa cum trebuie.

Dacă igiena e incorectă sau insuficientă, bacteriile intră în spaţiile subgingivale şi atacă legătura os-implant, ducând, în lipsa unei intervenţii la timp, la pierderea acestuia şi crearea unui defect osos ce nu permite inserarea altui dinte in loc. În concluzie, păstrarea rezultatului obţinut, ca urmare a inserării implanturilor, depinde în mare măsură de igiena orală specifică şi de controalele periodice.

Distribuie pe:

În cazul punţilor pe implanturi, planul igienic trebuie să cuprindă curăţarea zilnică sub corpul de punte şi în spaţiile subgingivale aşa încât placa bacteriană să nu poată adera la acele zone, fapt ce ar crea depozite ce periclitează ireversibil sănătatea implanturilor.

Pentru o igienă optimă, este indicat să folosiţi  periuţe interdentare, duşul bucal şi apa de gură, preferabil de două ori pe zi, dimineaţa şi seara. Dacă acest lucru nu este posibil, utilizaţi-le măcar seara înainte de culcare. Toate acestea, adăugate igienei orale obişnuite.

Întrebaţi-vă medicul despre modul cel mai corect de utilizare ale acestor dispozitive, pentru a avea rezultate optime.

Daca nu acordati atentie aspectului igienic in cazul implanturilor, nici un doctor din lume, oricat de expert sau renumit ar fi, nu vă poate garanta reuşita pe termen lung. In plus, nici o lucrare protetica nu vi se va părea suficient de bună daca miroase urat sau va inflameaza gingia.

Nu uitati, de controlul semestrial si igiena profesionala. Pentru a va putea mentine lucrarile cat mai mult timp, este absolut necesara aceasta monitorizare. Altfel, e pacat de timp si bani.

PROGRAMEAZA-TE SIMPLU LA UN SPECIALIST DE PROTETICA DENTARA

TELEFON PROGRAMARI 021 2111302

    Leave a Reply

    This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

    Color Skin

    Nav Mode