Importanța consultației în stabilirea tratamentului parodontal

Timp de citire: 2 min si 25 sec.

Care sunt cauzele care determina boala parodontală?  Se poate trata parodontoza? Cât costă un tratament parodontal?”

Acestea sunt cele mai frecvente întrebări pe care ni le pun pacienții noștri, însă ca să răspundem corect acestor întrebări, avem nevoie de mai mult decât o simplă descriere la telefon a poziției și mobilității dinților în gură. Avem nevoie să vă consultăm, să vă investigăm clinic și radiologic.

Vă vom descrie succint și pe înțelesul dumneavoastră motivele pentru care consultația este cea mai importantă etapă din planul de tratament.

Distribuie pe:

Pentru instaurarea bolii parodontale sunt doua categorii de factori: determinanti (care determina boala) si favorizati (care favorizeaza aparitia bolii)

Factorii determinanti, sunt cei care provoaca boala, iar acestia sunt tartrul subgingival (piatra) si ocluzia (felul in care dintii de sus se inchid pe dintii de jos).

Factorii favorizanti sunt mai multi, printre care: predispozitia genetica, dieta saraca in anumite vitamine, stresul si efectele lui asupra sistemului imunitar, anumite boli sistemice precum diabetul, fumatul excesiv, …etc.

Niciun factor favorizant nu poate provoca boala dar o ajuta sa se instaureze in prezenta factorilor determinanti.

Odata declansata, boala parodontala se poate „intoarce” in prezenta ambelor tipologii de factori.

Pentru aceste motive, tratamentul parodontal se desfasoara incepand cu punerea dignosticului corect, definirea si anularea cauzelor, indepartarea  efectelormonitorizarea factorilor care au dus la instaurarea bolii. Toate acestea se pot face doar ca urmare a consultatiei de parodontologie.

Distribuie pe:

DACA SI TU CREZI CA E TIMPUL SA TE PROGRAMEZI, O POTI FACE SIMPLU AICI

  doctor_andrei_Zuchi_Implant_dentar

  DE CE CAD DINTII DE LA UN INCEPUT DE PARODONTOZA?

  Celor mai multi pacienti li se spune ca au „Inceput De Parodontoza„, iar ei continua sa creada ca evolutia bolii e lenta si ca „ar trebui” sa se hotarasca sa caute un specialist. Evident ca nu o vor face in scurt timp ci doar determinati de manifestari acute ale bolii: durere, sangerari abundente, miros fetid al respiratiei…

  ce-nu-se-stie-despre

  CE NU SE STIE DESPRE PARODONTOZA?

  „Meritul” de a nu fi contagioasa, muta atentia pacientilor din zona de responsabilitate privind persoanele din jurul lor, impactul asupra celorlalti fiind limitat doar la mirosul neplacut al respiratiei si eventuale episoade inestetice la nivelul zambetului…

  tratament paradontoza pret

  CAT COSTA TRATAMENTUL PARODONTOZEI?

  Cea mai des intalnita intrebare privitoare la tratamentul bolii parodontale este cea privitoare la pret. Desigur ca aceasta intrebare este indreptatita, intrucat, cei mai multi dintre noi, traiesc momente dificile, iar veniturile mici ajung cu greu pentru…

  Color Skin

  Nav Mode