Importanța consultației în stabilirea tratamentului parodontal
Timp de citire: 2 min si 25 sec.
Care sunt cauzele care determina boala parodontală? Se poate trata parodontoza? Cât costă un tratament parodontal?”
Acestea sunt cele mai frecvente întrebări pe care ni le pun pacienții noștri, însă ca să răspundem corect acestor întrebări, avem nevoie de mai mult decât o simplă descriere la telefon a poziției și mobilității dinților în gură. Avem nevoie să vă consultăm, să vă investigăm clinic și radiologic.
Vă vom descrie succint și pe înțelesul dumneavoastră motivele pentru care consultația este cea mai importantă etapă din planul de tratament.
Distribuie pe:
Doctor Stefano Parma Benfenati și-a primit diploma de medicină la Universitatea Ferrara (Italia) în 1978 și s-a specializat în stomatologie la Universitatea din Genova (Italia) în 1981.
„Master în parodontologie” la Universitatea din Boston în 1984.
Membru activ al Societății Italiane de Parodontologia din 1987.
Autor și coautor lamai multe articole și cărți.
Profesor pentru cursul de parodontologie la Universitatea Ferrara din 1986 până în 2000.
Profesor asociat la Masterul European în Parodontologia la Dental Universitatea Scoala din Torino.
Profesor universitar la Master în Chirurgie și Patologie Orală la Universitatea din Parma, concentrându-se pe subiecte GBR.
Practică privată limitată la parodontologie și implantologie în Ferrara (Italia).
Membru în Academic Board of Dental Leaders și în bordul medical al Clinicii Dentalevo
Licențiat în Medicină și Chirurgie la Universitatea din Bologna în 1975, ulterior specializării în Odontostomatologie la Pisa în 1980.
A participat la programe de educație continuă la Universitatea din Boston, Universitatea Columbia, Universitatea din Goteborg și Colegiul Regal de Stomatologie a Universității Aarhus din 1977 până în 1990.
Din 1986 până în 1989 a deținut rolul de „Corse Directot” al Gore-Tex (SUA) în Italia pentru predarea tehnicilor chirurgicale regenerative tisulare și osoase.
Din 1988 până în 1992 a colaborat cu „Coletica” din Lion (Franța) pentru cercetarea și aplicațiile clinice ale colagenilor reticulați în tehnicile regenerative.
Din 1996 este membru al IADR (International Association for Dental Research).
În 1998 a ocupat funcția de Director al Grupului de Cercetare al Universității din Siena pentru aplicarea clinică a Amelogeninei în Regenerarea Tisulară Ghidată.
Mai mult, din 1998 colaborează cu „Tissue Bank of Florida University” pentru aplicații experimentale în domeniul utilizării țesutului osos extras din produse cadaverice sau sintetice. 2008.
În anii 2004 și 2005 a susținut cursuri de predare a tehnicii Piezochirurgicale și a tehnicilor Sinus Lift în Dubai (Emiratele Arabe). Din 2006 a susținut cursuri de tehnici reconstructive în Chirurgie Orală în București (România).
În 2008 a început o colaborare profesională cu Prof. Frank Palm, directorul Departamentului de Chirurgie Maxilo-facială din Constanța (Germania). Cooperator științific și clinic SSCB (Banca de celule stem elvețiane) Lugano Swiss.
A publicat 26 de articole în reviste de specialitate naționale și străine. A participat ca speaker la 156 de congrese internaționale și naționale.
Membru în Academic Board of Dental Leaders și în bordul medical al Clinicii Dentalevo in departamentul de Parodontologie si Implantologie
Dr. Adina Scarlat – Medic specialist in protetica dentara, Specializare in Digital Dentistry in Baden Baden, Germania si in Tehnici de Protezare Minim Invazive MIPP in Italia.
Titlul de Continental Leader in Educatie Medicala Continua in comunitatea internationala Dental Leaders si membru in boardul medical al Dentalevo.
In cei peste 20 de ani de experienta, Dr. Zuchi a tratat mii de cazuri complexe, a participat la sute de congrese si cursuri la nivel mondial si a devenit membru in zeci de asociatii si academii internationale de specialitate. El este un coleg si un mentor pentru multe generatii de medici dentisti din Dentalevo.
Seriozitatea cu care dr. Hancu trateaza chiar si cazurile simple, o fac sa aiba rezultate remarcabile si cu rate de success foarte mari. Meticuloasa si atenta la detalii, dr. Hancu Mihaela nu face compromisuri cand vine vorba de profesie sau pacient.
Membru in Boardul Medical al Dentalevo
Dr. Alina Olteanu, Medic Stomatolog – Specializat in Estetica Gingivala, Unul dintre specialistii Dentalevo in parodontologie nechirurgicala PerioEvo
Membru in Boardul medical al Clinicii de Parodontologie Dentalevo.
Pentru instaurarea bolii parodontale sunt doua categorii de factori: determinanti (care determina boala) si favorizati (care favorizeaza aparitia bolii)
Factorii determinanti, sunt cei care provoaca boala, iar acestia sunt tartrul subgingival (piatra) si ocluzia (felul in care dintii de sus se inchid pe dintii de jos).
Factorii favorizanti sunt mai multi, printre care: predispozitia genetica, dieta saraca in anumite vitamine, stresul si efectele lui asupra sistemului imunitar, anumite boli sistemice precum diabetul, fumatul excesiv, …etc.
Niciun factor favorizant nu poate provoca boala dar o ajuta sa se instaureze in prezenta factorilor determinanti.
Odata declansata, boala parodontala se poate „intoarce” in prezenta ambelor tipologii de factori.
Pentru aceste motive, tratamentul parodontal se desfasoara incepand cu punerea dignosticului corect, definirea si anularea cauzelor, indepartarea efectelor, monitorizarea factorilor care au dus la instaurarea bolii. Toate acestea se pot face doar ca urmare a consultatiei de parodontologie.
Distribuie pe:
DE CE CAD DINTII DE LA UN INCEPUT DE PARODONTOZA?
Celor mai multi pacienti li se spune ca au „Inceput De Parodontoza„, iar ei continua sa creada ca evolutia bolii e lenta si ca „ar trebui” sa se hotarasca sa caute un specialist. Evident ca nu o vor face in scurt timp ci doar determinati de manifestari acute ale bolii: durere, sangerari abundente, miros fetid al respiratiei…
CE NU SE STIE DESPRE PARODONTOZA?
„Meritul” de a nu fi contagioasa, muta atentia pacientilor din zona de responsabilitate privind persoanele din jurul lor, impactul asupra celorlalti fiind limitat doar la mirosul neplacut al respiratiei si eventuale episoade inestetice la nivelul zambetului…
CAT COSTA TRATAMENTUL PARODONTOZEI?
Cea mai des intalnita intrebare privitoare la tratamentul bolii parodontale este cea privitoare la pret. Desigur ca aceasta intrebare este indreptatita, intrucat, cei mai multi dintre noi, traiesc momente dificile, iar veniturile mici ajung cu greu pentru…