IMPLANT DENTAR – SUNT RISCURI?

Timp de citire: 2 min si 45 sec.   Cine vrea sa riste „respingerea” unui implant dentar? Nimeni!

Care sunt riscurile si cum se pot acestea elimina sau reduce la maxim, o stiu doar specialistii dedicati acestei ramuri a stomatologiei?

In ultimii 20 de ani, in literatura internationala de specialitate, rata de succes a unui implant dentar a crescut semnificativ, de la cca 65% in anul 1993, la 93% in 2012.Desigur ca in esantionul studiat, sunt cazuri care ridica media si cazuri care o coboara, iar diferenta o face pregatirea medicului si a echipei cu care lucreaza.

In Romania, situatia sta mai prost de-atat. Primele abordari serioase ale implantologiei dentare in sectorul privat, s-au semnalat la inceputul anilor ’90. Fiind o terapie noua si scumpa, implantologia a evoluat foarte lent pana dupa 2007, cand nivelul de trai a crescut, iar piata a inceput sa ceara, din ce in ce mai mult, acest tip de servicii. Astfel a fost necesara specializarea rapida, a unei bune parti dintre medicii stomatologi care nu mai vazusera un implant dentar niciodata pana atunci, in implantologie printr-un curs de competenta, care insa nu asigura decat sumar bazele unei specializari reale, restul de abilitati fiind necesar a fi dobandite la cursuri private din tara sau strainatate. Sute de medici au devenit implantologi peste noapte si s-au rezumat la a folosi cunostintele acumulate in acel curs.

Desi nu exista o statistica clara a pierderilor din implantologia dentara de la noi, cifrele ar putea fi inspaimantatoare vazand ca inca se folosesc implanturi contrafacute, puse de catre medici cu putina experienta in evaluarea pacientilor eligibili si in tehnici chirurgicale avangardiste.

Riscurile care pandesc orice interventie de inserare a unui implant dentar sunt cele privitoare la:

a. stabilirea eligibilitatii candidatului pentru implantologie,

b. sterilizarea ambientala,

c. materialele folosite,

d. stapanirea unei tehnici chirurgicale de actualitate care asigura rezultate performante,

e. ingrijirea post-operatorie,

f. solutia optima pentru protezarea implanturilor (adica ce fel de dinti se monteaza pe implantul dentar si cum sunt facuti acestia).

inainte dupa implant

Fiecare dintre aceste aspecte sunt importante pentru „acceptarea implantului dentar”, iar ele se pot configura corect doar daca medicul este specializat pe aceasta ramura si cunoaste amanuntit cele mai noi protocoale de inserare a implantului dentar, adica acele protocoale chirurgicale care ridica media succesului in implantologia dentara.

In echipa noastra succesul implantar este calculat la 97% in cinci ani si peste 3000 de implanturi inserate, in acest interval.

PRETUL UNEI CONSULTATII DE SPECIALITATE ESTE DE 50 DE LEI

DUPA CONSULTATIE VOM STI EXACT DACA IN CAZUL DUMNEAVOASTRA SE IMPUNE UN  TRATAMENT PRIN IMPLANT DENTAR, PRETUL COMPLET AL INTERVENTIILOR SI DURATA PLANULUI TERAPEUTIC.

ESTE POSIBILA EVALUAREA RADIOLOGICA (RADIOGRAFIE SAU TOMOGRAFIE) CHIAR LA SEDIUL NOSTRU.

PROGRAMARI 021 211 1302

    Leave a Reply

    This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

    Color Skin

    Nav Mode