Garantplant

Milion de implanturi
Medici internationali
Cazuri de succes

Cand aud Garantplant, celor mai multi pacienti, dar si multor medici, le vine in minte o intrebare legitima:

Ce este acesta?

Garantplant este un protocol chirurgical avansat, creat de o asociatie profesionala internationala pentru inserarea implanturilor dentare in mai multa siguranta si cu sanse maxime de succes.

Acest cod de bune practici, rezultat al experiantei a sute de medici din Europa, Statele Unite si Asia, se bazeaza pe sute de mii de cazuri de succes si pe inserarea a peste un milion de implanturi dentare. Astfel, s-au gasit si standardizat cele mai importante actiuni de pus in practica inca din faza de diagnostic, trecand prin interventia chirurgicala si pana la faza de monitorizare si control.

Distribuie pe:

De ce este important sa folosesti un protocol chirurgical?

Orice inserare de implant dentar presupune o suma de riscuri. Cel mai des intalnit risc este pierderea implantului.

Un astfel de protocol aduce mai multa claritate in munca de echipa, scurteaza timpul interventiei, mareste atentia implantologului pe detalii neprevazute, proprii oricarui act chirugical, reducand totodata nivelul de stres al pacientului.

Dar ce aduce Garantplant in plus fata de oricare alt cod de bune practici este faptul ca scade dramatic riscul de contaminari, suprainfectari sau respingere a implantului. Reduce semnificativ sangerarea intraoperatorie, pe de o parte, si durerea sau inflamarea postoperatorie la minimul acceptabil, pe de alta parte.

Cum decurg lucrurile cand folosesti un protocol chirurgical precum Garantplant?

Inca din faza de diagnosticare si stabilire a planului de tratament, exista contraindicatii relative si absolute privind eligibilitatea unui pacient pentru tratament implanto-protetic. Cu alte cuvinte, unii pacienti pot usor sa primeasca un implant, altii cu unele dificultati, iar altii nu pot fi beneficiarii unui tratament prin implant dentar.

In aceasta faza Garantplant indica masuratori de calitate si cantitate osoasa precise, carora le corespund dimensiuni, forme si tratamente de suprafata de implant diferite.

Factori precum directia si fortele aplicate dentitiei in timpul masticatiei, precum si aspecte ale sanatatii generale, varsta, sex si obiceiuri vicioase, sunt analizate si documentate. Pentru toate acestea exista calcule de risc si recomandari.

Daca s-a decis inserarea implanturilor, in ziua programarii in cabinetul in care se face interventia se fac decontaminari riguroase atat ambientale cat si ale instrumentelor (la cele mai inalte standarde europene). De asemenea, instrumentele si aparatele sunt asezate dupa un flux bine determinat, menit sa usureze desfasurarea interventiei si sa scurteze timpul dedicat operatiei.

Fise specifice fiecarui act terapeutic in parte vor fi bifate pentru a nu se trece cu vederea niciun procedeu ce ajuta pacientul sa aiba un rezultat bun. Temperatura serului fiziologic, presiunea si torque-ul frezelor vor fi monitorizate si reglate dupa pricipii stabilite in protocol.

Se vor aplica antiinflamatoare locale, antibioterapie si gheata pentru scaderea riscului de infectii si inflamare excesiva postoperatorie.

Pacientul primeste instructiuni postchirurgicale in scris si va fi programat la o serie de vizite de control si dispensarizari (decontaminari ulteriore ale plagii prin ozonoterapie), pana la vindecarea definitiva.

Toate aceste lucruri sunt stabilite in mod clar, dupa principii stiintifice si nu dupa opinia sau/si starea personala a unui medic ori altul. Evident ca exista si o parte ce nu poate fi standardizata la nivel inalt si detaliat, iar acea parte depinde de ochiul, mintea si mana medicului implantolog.

Cu toate astea, nu ati vrea ca inserarea implanturilor dumneavoastra dentare sa se faca dupa un protocol scris, clar, conceput sa reduca la maxim orice risc?

De ce am ales sa urmam cursurile protocolului Garantplant ?

Noi vrem ca medicii nostri sa-si creasca competentele si sa se focalizeze pe situatiile neprevazute ce pot aparea, ca sa le poata rezolva rapid si in eficace. Ne dorim ca pacientul sa fie permanent in maxima siguranta iar daca exista o sansa in plus ca interventia sa fie una reusita, dorim sa o oferim pacientilor nostri.

Programeaza o consultatie de specialitate sunand la 021 211 1302

  Distribuie pe:

  Color Skin

  Nav Mode

  You have successfully subscribed to our mail list.

  Too many subscribe attempts for this email address

   

   

  Înainte să te hotărăști asupra tratamentului, 

  înscrie-te la setul de recomandări gratuite

  care te ajută să mai câștigi timp.

  * indicates required