Despre tratamentul parodontozei ar trebui sa vorbeasca rezultatele
Timp de citire: 2 min. 10 sec.
Despre parodontoza mult timp s-a crezut ca nu se trateaza si nici ca se vindeca. Mai intai au crezut-o unii medici, apoi si majoritatea pacientilor.
Diferenta intre cele doua cuvinte “trateaza si vindeca” este esentiala pentru ca atunci cand s-a crezut ca nu se trateaza, medicii stomatologi nu faceau mare lucru pentru a aduce un rezultat pozitiv macar si temporar in viata pacientilor. Cand au inteles insa ca e mai bine sa faci ceva decat sa o lasi pur si simplu boala sa se manifeste, prin exercitiu clinic, unii medici au gasit si solutii pentru vindecare. Asta inseamna ca au gasit solutii definitive de tratament. Principala componenta in tratamentul definitiv al parodontozei este, cum zic americanii, follow-up-ul.
Doctor Stefano Parma Benfenati și-a primit diploma de medicină la Universitatea Ferrara (Italia) în 1978 și s-a specializat în stomatologie la Universitatea din Genova (Italia) în 1981.
„Master în parodontologie” la Universitatea din Boston în 1984.
Membru activ al Societății Italiane de Parodontologia din 1987.
Autor și coautor lamai multe articole și cărți.
Profesor pentru cursul de parodontologie la Universitatea Ferrara din 1986 până în 2000.
Profesor asociat la Masterul European în Parodontologia la Dental Universitatea Scoala din Torino.
Profesor universitar la Master în Chirurgie și Patologie Orală la Universitatea din Parma, concentrându-se pe subiecte GBR.
Practică privată limitată la parodontologie și implantologie în Ferrara (Italia).
Membru în Academic Board of Dental Leaders și în bordul medical al Clinicii Dentalevo
Licențiat în Medicină și Chirurgie la Universitatea din Bologna în 1975, ulterior specializării în Odontostomatologie la Pisa în 1980.
A participat la programe de educație continuă la Universitatea din Boston, Universitatea Columbia, Universitatea din Goteborg și Colegiul Regal de Stomatologie a Universității Aarhus din 1977 până în 1990.
Din 1986 până în 1989 a deținut rolul de „Corse Directot” al Gore-Tex (SUA) în Italia pentru predarea tehnicilor chirurgicale regenerative tisulare și osoase.
Din 1988 până în 1992 a colaborat cu „Coletica” din Lion (Franța) pentru cercetarea și aplicațiile clinice ale colagenilor reticulați în tehnicile regenerative.
Din 1996 este membru al IADR (International Association for Dental Research).
În 1998 a ocupat funcția de Director al Grupului de Cercetare al Universității din Siena pentru aplicarea clinică a Amelogeninei în Regenerarea Tisulară Ghidată.
Mai mult, din 1998 colaborează cu „Tissue Bank of Florida University” pentru aplicații experimentale în domeniul utilizării țesutului osos extras din produse cadaverice sau sintetice. 2008.
În anii 2004 și 2005 a susținut cursuri de predare a tehnicii Piezochirurgicale și a tehnicilor Sinus Lift în Dubai (Emiratele Arabe). Din 2006 a susținut cursuri de tehnici reconstructive în Chirurgie Orală în București (România).
În 2008 a început o colaborare profesională cu Prof. Frank Palm, directorul Departamentului de Chirurgie Maxilo-facială din Constanța (Germania). Cooperator științific și clinic SSCB (Banca de celule stem elvețiane) Lugano Swiss.
A publicat 26 de articole în reviste de specialitate naționale și străine. A participat ca speaker la 156 de congrese internaționale și naționale.
Membru în Academic Board of Dental Leaders și în bordul medical al Clinicii Dentalevo in departamentul de Parodontologie si Implantologie
Dr. Adina Scarlat – Medic specialist in protetica dentara, Specializare in Digital Dentistry in Baden Baden, Germania si in Tehnici de Protezare Minim Invazive MIPP in Italia.
Titlul de Continental Leader in Educatie Medicala Continua in comunitatea internationala Dental Leaders si membru in boardul medical al Dentalevo.
In cei peste 20 de ani de experienta, Dr. Zuchi a tratat mii de cazuri complexe, a participat la sute de congrese si cursuri la nivel mondial si a devenit membru in zeci de asociatii si academii internationale de specialitate. El este un coleg si un mentor pentru multe generatii de medici dentisti din Dentalevo.
Seriozitatea cu care dr. Hancu trateaza chiar si cazurile simple, o fac sa aiba rezultate remarcabile si cu rate de success foarte mari. Meticuloasa si atenta la detalii, dr. Hancu Mihaela nu face compromisuri cand vine vorba de profesie sau pacient.
Membru in Boardul Medical al Dentalevo
Dr. Alina Olteanu, Medic Stomatolog – Specializat in Estetica Gingivala, Unul dintre specialistii Dentalevo in parodontologie nechirurgicala PerioEvo
Membru in Boardul medical al Clinicii de Parodontologie Dentalevo.
Distribuie pe:
Credintele care ne limiteaza viziunile realiste – cum este si ca parodontoza nu se trateaza – au tinut prea mult timp pacientii intr-o zona de resemnare, sau departe de acei medici care chiar puteau face ceva pentru ei. Cu siguranta, odata cu accesul la informatie acest lucru se intampla tot mai rar. Oamenii se informeaza si gasesc solutie bolii lor. In 2017, la Dentalevo s-au prezentat de trei ori mai multi pacienti sa-si rezolve problemele parodontale decat in 2015 si de 14 ori mai multi decat in 2010.
Suntem convinsi ca acest trend este crescator pentru ca, mai nou, tinerii, persoane foarte informate, care au ajuns persoane in cariera, responsabile, isi trimit parintii la tratament. Ei inteleg impactul devastator asupra sanatatii generale al bolilor degenerative sau infectioase cum este si parodontoza. Ponderea tinerilor care si-au determinat parintii sa vina pentru tratamentul parodontozei, in cadrul Dentalevo, in 2017, este de circa 42% din total – si asta doar dintre declaranti.
Ne este foarte clar ca in 2017, Perioevo 2.0, protocolul imbunatatit de tratament al parodontozei fara chirurgie, in faze incipiente si medii, a avut un impact major in acceptarea de catre pacienti a tratamentului parodontal. Reducerea traumatismului psihologic doar la ideea de operatie, a facut foarte multi pacienti sa aleaga Perioevo pentru tratamentul parodontozei, reducand cu 60% numarul de interventii chirurgicale din anul trecut, dar cu – ATENTIE – acelasi rezultat.
Distribuie pe: