De ce cad dinții de la un început de parodontoză?
Timp de citire: 2 min si 45 sec.
Celor mai mulți pacienți li se spune că au „Început De Parodontoză„, iar ei continuă să creadă că evoluția bolii va fi lentă și nu hotărăsc să caute rapid un specialist. O vor face doar determinați de manifestări ale bolii precum: durere, sângerare abundentă, miros fetid al respirației, sau mobilitate dentară accentuată. Când se întâmplâ asta, este deja destul de târziu. Boala se află într-unul dintre stadiile avansate, în care lupta pentru salvarea dinților se face mai anevoioasă, timpii terapeutici mai lungi, schemele de tratament mai complicate și costurile mult mai mari. Toate acestea se întâmplă datorită lipsei de pregătire a unor medici în această specialitate și teama lor de a pune un dignostic cert.
Distribuie pe:
Ținând cont că e un „Început”, chiar dacă uneori am găsit cazuri în fază terminală pentru dinții lor, pacienții consideră că pot încerca variante alternative tratamentelor profesionale. Pastele de dinti miraculoase, ceaiurile, tratamentele homeopatice, pot fi soluții de menținere a rezultatelor după tratament și nu înaintea lui. Întârzierea consultației de specialitate duce inevitabil la agravarea situației.
Când ajung acești pacienți la noi, de obicei mai e foarte puțin de făcut. Din aceste motive unii pacienți cred că „paradontoza nu se vindecă”.
Recomadăm pacienților să se alarmeze când aud cuvântul parodontoză din gura medicului lor curant, chiar daca e doar un început, să caute o clinică specializată și să nu se bazeze pe leacuri miraculoase de pe internet, pentru că vor ajunge tot la noi, dar cu cazul mult mai complex și dificil de rezolvat.
Sugerăm medicilor să-și asume responsabilitatea unui dignostic cert, sau să recomande o consultație de specialitate dacă au minima suspiciune privind posibilitatea unei parodontopatii.
Distribuie pe:

Doctor Stefano Parma Benfenati și-a primit diploma de medicină la Universitatea Ferrara (Italia) în 1978 și s-a specializat în stomatologie la Universitatea din Genova (Italia) în 1981.
„Master în parodontologie” la Universitatea din Boston în 1984.
Membru activ al Societății Italiane de Parodontologia din 1987.
Autor și coautor lamai multe articole și cărți.
Profesor pentru cursul de parodontologie la Universitatea Ferrara din 1986 până în 2000.
Profesor asociat la Masterul European în Parodontologia la Dental Universitatea Scoala din Torino.
Profesor universitar la Master în Chirurgie și Patologie Orală la Universitatea din Parma, concentrându-se pe subiecte GBR.
Practică privată limitată la parodontologie și implantologie în Ferrara (Italia).
Membru în Academic Board of Dental Leaders și în bordul medical al Clinicii Dentalevo

Licențiat în Medicină și Chirurgie la Universitatea din Bologna în 1975, ulterior specializării în Odontostomatologie la Pisa în 1980.
A participat la programe de educație continuă la Universitatea din Boston, Universitatea Columbia, Universitatea din Goteborg și Colegiul Regal de Stomatologie a Universității Aarhus din 1977 până în 1990.
Din 1986 până în 1989 a deținut rolul de „Corse Directot” al Gore-Tex (SUA) în Italia pentru predarea tehnicilor chirurgicale regenerative tisulare și osoase.
Din 1988 până în 1992 a colaborat cu „Coletica” din Lion (Franța) pentru cercetarea și aplicațiile clinice ale colagenilor reticulați în tehnicile regenerative.
Din 1996 este membru al IADR (International Association for Dental Research).
În 1998 a ocupat funcția de Director al Grupului de Cercetare al Universității din Siena pentru aplicarea clinică a Amelogeninei în Regenerarea Tisulară Ghidată.
Mai mult, din 1998 colaborează cu „Tissue Bank of Florida University” pentru aplicații experimentale în domeniul utilizării țesutului osos extras din produse cadaverice sau sintetice. 2008.
În anii 2004 și 2005 a susținut cursuri de predare a tehnicii Piezochirurgicale și a tehnicilor Sinus Lift în Dubai (Emiratele Arabe). Din 2006 a susținut cursuri de tehnici reconstructive în Chirurgie Orală în București (România).
În 2008 a început o colaborare profesională cu Prof. Frank Palm, directorul Departamentului de Chirurgie Maxilo-facială din Constanța (Germania). Cooperator științific și clinic SSCB (Banca de celule stem elvețiane) Lugano Swiss.
A publicat 26 de articole în reviste de specialitate naționale și străine. A participat ca speaker la 156 de congrese internaționale și naționale.
Membru în Academic Board of Dental Leaders și în bordul medical al Clinicii Dentalevo in departamentul de Parodontologie si Implantologie

Dr. Adina Scarlat – Medic specialist in protetica dentara, Specializare in Digital Dentistry in Baden Baden, Germania si in Tehnici de Protezare Minim Invazive MIPP in Italia.
Titlul de Continental Leader in Educatie Medicala Continua in comunitatea internationala Dental Leaders si membru in boardul medical al Dentalevo.

CE NU SE STIE DESPRE PARODONTOZA?
Desi nu sunt studii comparative care sa o confirme, aceasta boala pare a fi cea mai raspandita dintre patologiile cunoscute, dupa carii. Daca am pozitiona parodontoza, printr-un exercitiu de imaginatie, intre bolile contagiase, transmisibile prin contact direct, ne-am da seama ca dintii ar fi doar o amintire, din patrimoniul nostru biologic…

SECRETUL DIN SPATELE TRATAMENTULUI PARODONTOZEI CU LASER
Pana nu am vazut studii certe, rezultate concrete si ne-am pregatit studiind intreaga literatura ce facea referinta la utilizarea LASER-ului in stomatologie, nu am considerat necesara utilarea clinicii noastre cu un astfel de aparat…

CUM PREVII PARODONTOZA DACA AI ANTECEDENTE IN FAMILIE?
Cea mai folosita scuza pentru a justifica impotenta unor medici in fata bolii este componenta ei genetica. Exista desigur, o predispozitie a persoanelor care au antecedente in familie…