De ce cad dinții de la un început de parodontoză?

Timp de citire: 2 min si 45 sec.

Celor mai mulți pacienți li se spune că au „Început De Parodontoză„, iar ei continuă să creadă că evoluția bolii va fi lentă și nu hotărăsc să caute rapid un specialist. O vor face doar determinați de manifestări ale bolii precum: durere, sângerare abundentă, miros fetid al respirației, sau mobilitate dentară accentuată. Când se întâmplâ asta, este deja destul de târziu. Boala se află într-unul dintre stadiile avansate, în care lupta pentru salvarea dinților se face mai anevoioasă, timpii terapeutici mai lungi, schemele de tratament mai complicate și costurile mult mai mari. Toate acestea se întâmplă datorită lipsei de pregătire a unor medici în această specialitate și teama lor de a pune un dignostic cert. 

Distribuie pe:

Ținând cont că e un „Început”, chiar dacă uneori am găsit cazuri în fază terminală pentru dinții lor, pacienții consideră că pot încerca variante alternative tratamentelor profesionale. Pastele de dinti miraculoase, ceaiurile, tratamentele homeopatice, pot fi soluții de menținere a rezultatelor după tratament și nu înaintea lui. Întârzierea consultației de specialitate duce inevitabil la agravarea situației.

Când ajung acești pacienți la noi, de obicei mai e foarte puțin de făcut. Din aceste motive unii pacienți cred că „paradontoza nu se vindecă”.

Recomadăm pacienților să se alarmeze când aud cuvântul parodontoză din gura medicului lor curant, chiar daca e doar un început, să caute o clinică specializată și să nu se bazeze pe leacuri miraculoase de pe internet, pentru că vor ajunge tot la noi, dar cu cazul mult mai complex și dificil de rezolvat.

Sugerăm medicilor să-și asume responsabilitatea unui dignostic cert, sau să recomande o consultație de specialitate dacă au minima suspiciune privind posibilitatea unei parodontopatii.

Distribuie pe:

Tu alegi! E simplu.

Poți suna la 021 211 1302 sau te poți programa oricând online

  halena_paradontoza

  CE NU SE STIE DESPRE PARODONTOZA?

  Desi nu sunt studii comparative care sa o confirme, aceasta boala pare a fi cea mai raspandita dintre patologiile cunoscute, dupa carii. Daca am pozitiona parodontoza, printr-un exercitiu de imaginatie, intre bolile contagiase, transmisibile prin contact direct, ne-am da seama ca dintii ar fi doar o amintire, din patrimoniul nostru biologic…

  Laser red 1

  SECRETUL DIN SPATELE TRATAMENTULUI PARODONTOZEI CU LASER

  Pana nu am vazut studii certe, rezultate concrete si ne-am pregatit studiind intreaga literatura ce facea referinta la utilizarea LASER-ului in stomatologie, nu am considerat necesara utilarea clinicii noastre cu un astfel de aparat…

  familia-dentalevo

  CUM PREVII PARODONTOZA DACA AI ANTECEDENTE IN FAMILIE?

  Cea mai folosita scuza pentru a justifica impotenta unor medici in fata bolii este componenta ei genetica. Exista desigur, o predispozitie a persoanelor care au antecedente in familie…

  Color Skin

  Nav Mode