Ce să Faci Acasă până Ajungi la Parodontolog?!

Timp de citire: 1 min. și 20 sec.

8 din 10 pacienți amână întâlnirea cu dentistul de frică sau că au alte priorități financiare

Ajută-ți prietenii distribuind informația pe:

Tehnici Avansate de Igienă Orală Contra Parodontitei

A înțelege și a aplica o igienă orală corectă este primul rând de apărare împotriva parodontitei, o afecțiune inflamatorie care, netratată, poate duce la pierderea dinților. Un studiu publicat în Journal of Dental Research a demonstrat că periajul dentar de două ori pe zi, efectuat corect și completat de folosirea aței dentare, poate reduce semnificativ nivelul bacteriilor cauzatoare de parodontită.

În plus, un alt studiu din Journal of Periodontology subliniază importanța schimbării periutei de dinți la fiecare trei luni pentru a menține eficiența acesteia în îndepărtarea plăcii. Investește în produse de igienă orală de calitate și consultă-te periodic cu medicul dentist pentru a primi sfaturi personalizate legate de tehnica de periaj și folosirea aței dentare.

Alimentația: Primul Medicament Împotriva Parodontitei

Alimentația nu este doar o sursă de plăcere, ci și un factor esențial în menținerea sănătății orale. Conform unei cercetări publicate în Nutrients, o dietă bogată în vitamine, minerale și antioxidanți poate avea un efect protector asupra gingiilor. De exemplu, vitamina C, găsită în citrice și fructe de pădure, a fost asociată cu o scădere a riscului de parodontită.

Pe de altă parte, consumul excesiv de zahăruri și carbohidrați rafinați a fost legat de o prevalență mai mare a afecțiunilor gingivale. Un articol din The Journal of the American Dental Association a evidențiat o legătură directă între dieta bogată în zahăr și severitatea parodontitei. Modificările dietetice pot deci juca un rol semnificativ în încetinirea progresiei bolii parodontale.

Alinarea Naturală a Gingiilor Sensibile Înaintea Consultului Dentar

În așteptarea unei consultații profesionale pentru problemele parodontale, poți lua măsuri pentru a calma sensibilitatea gingivală. O revizuire a studiilor în International Journal of Dental Hygiene sugerează că soluțiile de clătire orală cu apă sărată pot reduce inflamația gingivală temporar. În plus, aloe vera și uleiul de arbore de ceai au proprietăți antiinflamatoare și antimicrobiene, conform cercetărilor din Journal of Clinical Periodontology.

Chiar și așa, aceste remedii casnice nu înlocuiesc tratamentul profesional. Ele sunt un ajutor temporar până la evaluarea și intervenția unui medic parodontolog.

 

Distribuie pe:

Programează o consultație pentru tine sau o persoană dragă despre care știi că are nevoie de tratament parodontal

la telefon +40 21 211 1302 +40 799 994 152 sau comletează simplu formularul de mai jos. Te vom contacta pentru detalii.

Clinica Dentalevo este membra a

AAP

Programează simplu o consultație la 021 2111302 sau prin formularul online

    Color Skin

    Nav Mode