Ce nu se stie despre PARODONTOZA?

Timp de citire: 1 min si 45 sec.

Statistic, parodontoza afecteaza circa 7 adulti din 10 in Romania. Cu forme mai mult sau  mai putin grave, ori extinse, aceasta cifra este imprensionanta in contextul in care, boala parodontala nu este transmisibila.

Desi nu sunt studii comparative care sa o confirme, aceasta boala pare a fi cea mai raspandita dintre patologiile cunoscute, dupa carii. Daca am pozitiona parodontoza, printr-un exercitiu de imaginatie, intre bolile contagioase, transmisibile prin contact direct, ne-am da seama ca dintii ar fi doar o amintire, din patrimoniul nostru biologic.

„Meritul” de a nu fi contagioasa, muta atentia pacientilor din zona de responsabilitate privind persoanele din jurul lor, impactul asupra celorlalti fiind limitat doar la mirosul neplacut al respiratiei si eventuale episoade inestetice la nivelul zambetului.

Evolutia bolii fiind destul de lenta si manifestarile, doar uneori acute, determina o abordare neglijenta a diagnosticarii si tratarii ei.

Distribuie pe:

DIAGNOSTICAREA TARZIE

CEA MAI MARE PROBLEMA IN TRATAMENTUL PARODONTAL

Dintr-un alt unghi, acesti 70% din populatia adulta reprezinta o cifra uluitoare, adica circa zece milioane de persoane.

Ce au in comun persoanele care prezinta parodontoza la unul sau mai multi dinti?

Dintr-o sinteza a studiilor efectuate, si analizate de catre noi, deducem clar ca doar controland trei indicatori, putem reduce impactul acestei boli la doar 1%, cifra nesemnificativa, statistic vorbind.

Distribuie pe:

INDICELE GLICEMIC, OCLUZIA SI PLACA BACTERIANA SUBGINGIVALA

SUNT ACESTI INDICATORI

Daca aceste trei valori sunt temeinic controlate si mentinute in parametri, riscul sa va imbolnaviti scade semnificativ. Desigur, aceasta abordare nu mai are valoare in contextul in care sunteti deja pacienti ce sufera de  aceasta afectiune, insa poate fi voloroasa dupa tratamentul parodontal.

Pentru a ne asigura participarea activa la preventia bolilor parodontale, organizam seminarii de igiena orala Corecta, Completa si Continua, impreuna cu parteneri precum Performance Dental Community si Divizia de Profilaxie a Dentalevo  

Poti participa astfel, la programele noastre de profilaxie pentru parodontoza, preventie si  de monitorizare a boliilor cavitatii orale, programandu-te la o evaluare a statusului parodontal si un pachet profilactic Profievo

  treponema-denticola-parodontoza1

  PARODONTOZA – CINE E RESPONSABIL?

  In topul actiunii patogene se afla „Treponema denticola” o bacterie spirocheta  foarte greu de combatut atunci cand colonizeaza spatii greu accesibile cum sunt pungile parodontale. Astfel fara indepartarea chirugicala a tesutului infectat si …

  familia-dentalevo

  CUM PREVII IMBOLNAVIREA DE PARODONTOZA DACA AI ANTECEDENTE IN FAMILIE?

  Exista numeroase studii care demonstreaza fie „pro” fie „contra” asa ca, din punctul nostru de vedere, ele se anuleaza reciproc. Din experienta noastra pe mii de pacienti cu boala parodontala in diferite stadii, factorul genetic prezinta …

  Color Skin

  Nav Mode