Ce este Peri-Implantita?

Timp de citire: 45 de sec.              Articol din categoria: Ce este peri implantita

Nu ne-am propus in continuare sa va dam o alta definitie de specialitate a peri implantitei, asa incat sa nu poata fi usor inteleasa. Dorim sa simplificam la maxim ideea, asa incat, pacientul informat sa fie si mai motivat si cooperant in a trata acesta boala cat mai devreme. deci, ce este peri implantita ?

Vulgar spus, peri-implantita este parodontoza implanturilor. Adica aceleasi bacterii patogene din boala parodontala provoaca si peri implantita.

In spatiile greu de igienizat ale structurilor dentare construite pe implanturi, se depune placa bacteriana care in timp se mineralizeaza, dand nastere a ceea ce noi numim tartru. Acesta, impregnat cu bacterii, inflameaza gingia si o indeparteaza de dintele artificial, creand astfel, noi spatii ascunse. Procesul de depunere a placii bacteriene continua si acolo iar procesul evolueaza pana la nivelul osului, mai exact a jonctiunii dintre os si implant. Daca pana acum se putea vorbi de mucozita, de acum, este vorba de peri implantita sau peri-implantita. Netratata, infectia de la nivelul osului din jurul implantului se retrage, lasand implantul intr-o “palnie” de tesut moale, infectat. De aici pana la pierderea lucrarilor dentare pe implanturi, mai este doar un pas. Distructiile osoase ramase in urma peri implantitei sunt greu de remediat, iar solutia cea mai probabila este cea de protetica mobila.

Distribuie pe:

ACTIUNEA IMEDIATA DUCE LA REDUCEREA RISCULUI DE PIERDERE A IMPLANTURILOR

IN LITERATURA DE SPECIALITATE, TRATAMENTUL PERI IMPLANTITEI ARE O RATA DE SUCCES DE 50%.

Aceasta este foarte mica tinand cont de ratele de succes din tratamentul parodontal. Acest fapt se datoreaza formelor neregulate ale suprafetei implanturilor care retin bacteriile patogene, si intarzierile cu care se pune un diagnostic bolii. Cu toate astea, tratamentul peri implantitei face progrese continue iar protocoalele pe care astazi le folosim in acest scop se imbunatatesc continuu. Ce ceea ce avem azi, este suficient pentru a opri sau incetini evolutia aceste boli, astfel incat efectele ei ultime, adica pierderea implanturilor sa aiba loc in ani buni si nu in cateva luni. Este esential sa nu aflati pe riscul lucrarilor dumneavoastra, ce este peri implantita.

DACA AI IMPLANTURI FA-TI UN CONTROL DE RUTINA ODATA LA 6 LUNI

DACA AI PROBLEME, PROGRAMEAZA O CONSULTATIE ACUM LA 021 2111302

SAU ONLINE LA:

    Color Skin

    Nav Mode