Ce este Peri-Implantita?
Timp de citire: 45 de sec. Articol din categoria: Ce este peri implantita
Nu ne-am propus in continuare sa va dam o alta definitie de specialitate a peri implantitei, asa incat sa nu poata fi usor inteleasa. Dorim sa simplificam la maxim ideea, asa incat, pacientul informat sa fie si mai motivat si cooperant in a trata acesta boala cat mai devreme. deci, ce este peri implantita ?
Vulgar spus, peri-implantita este parodontoza implanturilor. Adica aceleasi bacterii patogene din boala parodontala provoaca si peri implantita.
Doctor Stefano Parma Benfenati și-a primit diploma de medicină la Universitatea Ferrara (Italia) în 1978 și s-a specializat în stomatologie la Universitatea din Genova (Italia) în 1981.
„Master în parodontologie” la Universitatea din Boston în 1984.
Membru activ al Societății Italiane de Parodontologia din 1987.
Autor și coautor lamai multe articole și cărți.
Profesor pentru cursul de parodontologie la Universitatea Ferrara din 1986 până în 2000.
Profesor asociat la Masterul European în Parodontologia la Dental Universitatea Scoala din Torino.
Profesor universitar la Master în Chirurgie și Patologie Orală la Universitatea din Parma, concentrându-se pe subiecte GBR.
Practică privată limitată la parodontologie și implantologie în Ferrara (Italia).
Membru în Academic Board of Dental Leaders și în bordul medical al Clinicii Dentalevo
Licențiat în Medicină și Chirurgie la Universitatea din Bologna în 1975, ulterior specializării în Odontostomatologie la Pisa în 1980.
A participat la programe de educație continuă la Universitatea din Boston, Universitatea Columbia, Universitatea din Goteborg și Colegiul Regal de Stomatologie a Universității Aarhus din 1977 până în 1990.
Din 1986 până în 1989 a deținut rolul de „Corse Directot” al Gore-Tex (SUA) în Italia pentru predarea tehnicilor chirurgicale regenerative tisulare și osoase.
Din 1988 până în 1992 a colaborat cu „Coletica” din Lion (Franța) pentru cercetarea și aplicațiile clinice ale colagenilor reticulați în tehnicile regenerative.
Din 1996 este membru al IADR (International Association for Dental Research).
În 1998 a ocupat funcția de Director al Grupului de Cercetare al Universității din Siena pentru aplicarea clinică a Amelogeninei în Regenerarea Tisulară Ghidată.
Mai mult, din 1998 colaborează cu „Tissue Bank of Florida University” pentru aplicații experimentale în domeniul utilizării țesutului osos extras din produse cadaverice sau sintetice. 2008.
În anii 2004 și 2005 a susținut cursuri de predare a tehnicii Piezochirurgicale și a tehnicilor Sinus Lift în Dubai (Emiratele Arabe). Din 2006 a susținut cursuri de tehnici reconstructive în Chirurgie Orală în București (România).
În 2008 a început o colaborare profesională cu Prof. Frank Palm, directorul Departamentului de Chirurgie Maxilo-facială din Constanța (Germania). Cooperator științific și clinic SSCB (Banca de celule stem elvețiane) Lugano Swiss.
A publicat 26 de articole în reviste de specialitate naționale și străine. A participat ca speaker la 156 de congrese internaționale și naționale.
Membru în Academic Board of Dental Leaders și în bordul medical al Clinicii Dentalevo in departamentul de Parodontologie si Implantologie
Dr. Adina Scarlat – Medic specialist in protetica dentara, Specializare in Digital Dentistry in Baden Baden, Germania si in Tehnici de Protezare Minim Invazive MIPP in Italia.
Titlul de Continental Leader in Educatie Medicala Continua in comunitatea internationala Dental Leaders si membru in boardul medical al Dentalevo.
In cei peste 20 de ani de experienta, Dr. Zuchi a tratat mii de cazuri complexe, a participat la sute de congrese si cursuri la nivel mondial si a devenit membru in zeci de asociatii si academii internationale de specialitate. El este un coleg si un mentor pentru multe generatii de medici dentisti din Dentalevo.
Seriozitatea cu care dr. Hancu trateaza chiar si cazurile simple, o fac sa aiba rezultate remarcabile si cu rate de success foarte mari. Meticuloasa si atenta la detalii, dr. Hancu Mihaela nu face compromisuri cand vine vorba de profesie sau pacient.
Membru in Boardul Medical al Dentalevo
Dr. Alina Olteanu, Medic Stomatolog – Specializat in Estetica Gingivala, Unul dintre specialistii Dentalevo in parodontologie nechirurgicala PerioEvo
Membru in Boardul medical al Clinicii de Parodontologie Dentalevo.
In spatiile greu de igienizat ale structurilor dentare construite pe implanturi, se depune placa bacteriana care in timp se mineralizeaza, dand nastere a ceea ce noi numim tartru. Acesta, impregnat cu bacterii, inflameaza gingia si o indeparteaza de dintele artificial, creand astfel, noi spatii ascunse. Procesul de depunere a placii bacteriene continua si acolo iar procesul evolueaza pana la nivelul osului, mai exact a jonctiunii dintre os si implant. Daca pana acum se putea vorbi de mucozita, de acum, este vorba de peri implantita sau peri-implantita. Netratata, infectia de la nivelul osului din jurul implantului se retrage, lasand implantul intr-o “palnie” de tesut moale, infectat. De aici pana la pierderea lucrarilor dentare pe implanturi, mai este doar un pas. Distructiile osoase ramase in urma peri implantitei sunt greu de remediat, iar solutia cea mai probabila este cea de protetica mobila.
Distribuie pe:
Aceasta este foarte mica tinand cont de ratele de succes din tratamentul parodontal. Acest fapt se datoreaza formelor neregulate ale suprafetei implanturilor care retin bacteriile patogene, si intarzierile cu care se pune un diagnostic bolii. Cu toate astea, tratamentul peri implantitei face progrese continue iar protocoalele pe care astazi le folosim in acest scop se imbunatatesc continuu. Ce ceea ce avem azi, este suficient pentru a opri sau incetini evolutia aceste boli, astfel incat efectele ei ultime, adica pierderea implanturilor sa aiba loc in ani buni si nu in cateva luni. Este esential sa nu aflati pe riscul lucrarilor dumneavoastra, ce este peri implantita.