Timp de citire: 2 min. 00 sec.
Am actualizat cu noi informații utile, lista de recomandăripentru pacienții care suferă sau vor suferi intervenții de chirurgie orală precum extracții, implanturi dentare, elevare de sinus, rezecții apicale, adiții osoase,… etc.
În ziua intervenției
- Pentru prevenirea apariției edemului, țineți gheață pe partea pe care a fost efectuată intervenția, 10 min cu 15 min pauză, de-a lungul întregii zile
- Administrați medicația anti inflamatoare în cel mai scurt timp de la efecutarea intervenției
- Evitați alimente prea calde, prea reci sau picante
- Evitați alimentele și sucurile acidulate și/sau dulci
- Alimentația trebuie să fie moale, neutră la temperatura camerei
- Nu clatiți și nu scuipați energic;
- Respectați prescripțiile medicale întocmai;
- Nu fumați în primele 3 – 7 zile în funcție de recomandarea medicului dvs
- Clatiți usor cu ceai de salvie sau musețel sau apă de gură cu clorhexidina fără alcool,
- Evitati efortul fizic intens. Nu stați cu capul aplecat. Nu efectuați mișcări bruște. Dacă strănutați faceți-o cu gura deschisa. Nu vă țineți de nas când strănutați.
- Nu clătiți cu alcool.
- Nu consumați alimente până efectul anesteziei nu dispare în totalitate!
- Hidratați-vă corect și constant.
Doctor Stefano Parma Benfenati și-a primit diploma de medicină la Universitatea Ferrara (Italia) în 1978 și s-a specializat în stomatologie la Universitatea din Genova (Italia) în 1981.
„Master în parodontologie” la Universitatea din Boston în 1984.
Membru activ al Societății Italiane de Parodontologia din 1987.
Autor și coautor lamai multe articole și cărți.
Profesor pentru cursul de parodontologie la Universitatea Ferrara din 1986 până în 2000.
Profesor asociat la Masterul European în Parodontologia la Dental Universitatea Scoala din Torino.
Profesor universitar la Master în Chirurgie și Patologie Orală la Universitatea din Parma, concentrându-se pe subiecte GBR.
Practică privată limitată la parodontologie și implantologie în Ferrara (Italia).
Membru în Academic Board of Dental Leaders și în bordul medical al Clinicii Dentalevo
Licențiat în Medicină și Chirurgie la Universitatea din Bologna în 1975, ulterior specializării în Odontostomatologie la Pisa în 1980.
A participat la programe de educație continuă la Universitatea din Boston, Universitatea Columbia, Universitatea din Goteborg și Colegiul Regal de Stomatologie a Universității Aarhus din 1977 până în 1990.
Din 1986 până în 1989 a deținut rolul de „Corse Directot” al Gore-Tex (SUA) în Italia pentru predarea tehnicilor chirurgicale regenerative tisulare și osoase.
Din 1988 până în 1992 a colaborat cu „Coletica” din Lion (Franța) pentru cercetarea și aplicațiile clinice ale colagenilor reticulați în tehnicile regenerative.
Din 1996 este membru al IADR (International Association for Dental Research).
În 1998 a ocupat funcția de Director al Grupului de Cercetare al Universității din Siena pentru aplicarea clinică a Amelogeninei în Regenerarea Tisulară Ghidată.
Mai mult, din 1998 colaborează cu „Tissue Bank of Florida University” pentru aplicații experimentale în domeniul utilizării țesutului osos extras din produse cadaverice sau sintetice. 2008.
În anii 2004 și 2005 a susținut cursuri de predare a tehnicii Piezochirurgicale și a tehnicilor Sinus Lift în Dubai (Emiratele Arabe). Din 2006 a susținut cursuri de tehnici reconstructive în Chirurgie Orală în București (România).
În 2008 a început o colaborare profesională cu Prof. Frank Palm, directorul Departamentului de Chirurgie Maxilo-facială din Constanța (Germania). Cooperator științific și clinic SSCB (Banca de celule stem elvețiane) Lugano Swiss.
A publicat 26 de articole în reviste de specialitate naționale și străine. A participat ca speaker la 156 de congrese internaționale și naționale.
Membru în Academic Board of Dental Leaders și în bordul medical al Clinicii Dentalevo in departamentul de Parodontologie si Implantologie
Dr. Adina Scarlat – Medic specialist in protetica dentara, Specializare in Digital Dentistry in Baden Baden, Germania si in Tehnici de Protezare Minim Invazive MIPP in Italia.
Titlul de Continental Leader in Educatie Medicala Continua in comunitatea internationala Dental Leaders si membru in boardul medical al Dentalevo.
In cei peste 20 de ani de experienta, Dr. Zuchi a tratat mii de cazuri complexe, a participat la sute de congrese si cursuri la nivel mondial si a devenit membru in zeci de asociatii si academii internationale de specialitate. El este un coleg si un mentor pentru multe generatii de medici dentisti din Dentalevo.
Seriozitatea cu care dr. Hancu trateaza chiar si cazurile simple, o fac sa aiba rezultate remarcabile si cu rate de success foarte mari. Meticuloasa si atenta la detalii, dr. Hancu Mihaela nu face compromisuri cand vine vorba de profesie sau pacient.
Membru in Boardul Medical al Dentalevo
Dr. Alina Olteanu, Medic Stomatolog – Specializat in Estetica Gingivala, Unul dintre specialistii Dentalevo in parodontologie nechirurgicala PerioEvo
Membru in Boardul medical al Clinicii de Parodontologie Dentalevo.
Începând cu a doua zi
- Continuați să luați medicamentele prescrise așa cum v-a fost indicat chiar dacă vă simțiți bine.
- Igienizați după mese suprafața plăgii cu o periuță de dinți ultrasoft și un gel neabraziv continând substanțe antibacteriene (triclosan, clorhexidina) timp de 14 zile.
- Zonele unde nu s-a intervenit se igienizează cu periuța medie începand cu a doua zi de la intervenție.
- Clătiți după fiecare masă cu apă de gură.
- Țineți o compresă călduță dacă se constată apariția edemului (inflamației locale).
- Igienizați restul cavității bucale și limba.
- Nu beti cu paiul.
Ce se poate întâmpla?
Este normală o sângerare ușoară și trecătoare a plăgii. Dacă aceasta însă, devine abundentă și de lungă durată, sunați imediat clinica Dentalevo.
În urmatoarele 48 h de la intervenție este posibilă tumefierea (inflamarea), chiar si accentuată. Aceasta poate cuprinde ochii, obrajii și chiar gâtul. Nu vă îngrijorați decât dacă ea persistă mai mult de 5 zile de la intervenție. O echimoză (vanataie) este posibilă deasemenea. Ea va trece de la sine dupa câteva zile. Dacă doriți să treacă mai repede, aplicați un gel cu heparină de 2 ori pe zi. Ex: Lioton, Hepathrombin, altele…
Alte recomandări utile
Fumatul prelungește timpii de vindecare ai plăgii operate. Crește astfel proportional și riscul de infectare.
Igiena orala postchirurgicală este foarte importantă, întrucât riscul de infectare a zonei operate, într-un mediu umed cum este cavitatea bucală, este foarte mare.
Jena dureroasă poate persista până la 5 zile , dar trebuie sa remarcați reducerea intensitații acesteia. În cazul în care durerile cresc în intensitate și după 72 de ore, adresați-vă clinicii pentru o vizită în urgență.
Gestionarea posibilelor dureri cu anti inflamatoare este indicată.
Firele de sutură pot genera afte bucale. Puteți aplica Aftiblock, Anaftin, Gengigel.
După intervenția chirurgicală este posibil să apară la circa 48 de ore depozite alb sidefii, acestea reprezintă un semn al vindecarii și nu trebuie îndepartate
Simptomatologia începe să se remita la 72 de ore după intervenție ( inflamație, durere, sângerare ușoară)
Disptibuie pe:
” Avem o super mega clinica la noi in Constanta, dar sunt scumpi si cam industriali, asa… Sunt la al patrulea control anual si e totul perfect. Multumiri tuturor, in special d-rei Bianca si domnului doctor Zuchi Andrei!”
„Am ajuns la Andrei in 2000, de atunci este stomatologul familiei mele. Si chiar daca implantologia nu-i mai lasa timp sa se ocupe de probleme generale de stomatologie, colegii pe care mi i-a recomandat sunt la fel de buni. (Multumim d-nei dr. Sebe pentru detartraj si cariute si d-lui dr. Kraev pt dintii de portelan 🙂 ”
„Daca stiam ca-i asa … imi faceam implantul de acum 4 ani cand mi-am scos dintele. Pentru mine a fost important ca a durat putin, pentru ca nu prea am rabdare. Mai tare ma durea „posteriorul” de stat pe scaun decat operatia. Multumesc domnului doctor Zuchi ca a avut rabdare cu mine.”
„Nu doare, nu te umfli, nu te doare noaptea, nu miroase urat, dupa cateva zile poti sa mananci aproape orice. Mult succes! „
„Am pierdut doua implanturi puse intr-un cabinet de renume. Mi-au spus ca corpul meu le-a rejectat pentru ca nu suporta corpuri straine. Dupa ce-am facut unele analize, Dr. Zuchi mi le-a pus din nou. ACUM PATRU ANI ! Nu stiu cum sa va multumesc.”
“Am venit in Bucuresti pentru ca nu am avut icredere sa-mi fac implanturi in Tulcea. Acesti oameni sunt cu totul deosebiti. Am puse 4 implanturi , nici cele ieftine, nici cele mai scumpe, dar nici nu-ti dai seama de diferenta. Nu m-am umflat, invinetit, nu m-a durut decat foarte putin deranj. Am recomandat tuturor. Succes domnilor doctori.”
” Sunt dezamagita ca in Romania nu exista informatie cu privire la cum sa previi aceasta boala, dar sunt incantata de faptul ca aceasta clinica face, in mod profesional acest tip de educatie. M-am saturat de medicii care nu-ti recomanda metode de preventie ca sa te intorci la ei cu probleme si mai mari. Nu poti sa-ti castigi painea asa. Bine macar ca ajungand aici am inteles ca exista speranta, ca si in Romania sa se schimbe ceva. Multumesc doamnei doctor Sebe Diana”
„De trei ani imi sangerau gingiile si asa din senin. Toata stima pentru aceasta echipa de oameni mai mult decat medici. Multumesc domnisoarei Bianca ca-mi aminteste programarile 🙂 .”